Projektowanie i wytwarzanie linii do produkcji dań gotowych

Planujemy w jaki sposób obecnie realizowaną ręczną lub półautomatyczną produkcję zautomatyzować, aby podnieść produktywność.

Pomagamy w doborze i dostosowaniu maszyn procesowych takich jak dozownice, naważarki czy krajalnice.

Budujemy maszyny umożliwiające zintegrowanie całego procesu w jeden zautomatyzowany centralnie zarządzany system.


Budujemy urządzenia służące do realizacji poszczególnych zadań procesowych, takich jak:


  • Nakładanie – Dzięki precyzyjnemu i przemyślanemu ułożeniu przenośników wyposażonych w enkodery uzyskujemy powtarzalność i dokładność.
  • Zrzucanie – umożliwia nakładanie półproduktów na dowolną powierzchnię niezależnie od ich lepkości. Dzięki specjalnemu przenośnikowi zrzucany półprodukt zachowuje swój kształt i ułożenie.
  • Dozowanie – składników płynnych lub półpłynnych takich jak sosy, farsze, pasty itp., których dokładną i powtarzalną ilość należy podać do opakowania lub na komponowany produkt.
  • Posypywanie – posypywanie odbywa się w obiegu zamkniętym dzięki czemu maksymalnie ograniczone są ewentualne straty w półprodukcie.
  • Zawijanie – proces zawijania zależy w dużej mierze od typu oraz konsystencji ciasta i w zależności od tego odbywa się przy pomocy sprężonego powietrza i/lub mechanicznych podbieraczy.
  • Rolowanie – proces rolowania najczęściej występuje bezpośrednio po zawinięciu produktu w ciasto lub inny półprodukt i ma na celu wyrównanie zawiniętego produktu.
  • Rozcinanie / porcjowanie – z wykorzystaniem noży ultradźwiękowych można precyzyjnie rozcinać i porcjować produkty delikatne i kruche.

Masz więcej pytań?
zadzwoń lub napisz.

+48 793 521 488
Napisz do nas


Michał Ciastoń bePROTO
ul. Olimpijska 2
81-538 Gdynia
NIP: 588-228-07-47

Projekt strony: Creative Heads
© bePROTO, 2021. All Rights Reserved