Projektowanie i wytwarzanie linii do produkcji dań gotowych
Planujemy w jaki sposób obecnie realizowaną ręczną lub półautomatyczną produkcję zautomatyzować, aby podnieść produktywność.
Pomagamy w doborze i dostosowaniu maszyn procesowych takich jak dozownice, naważarki czy krajalnice.
Budujemy maszyny umożliwiające zintegrowanie całego procesu w jeden zautomatyzowany centralnie zarządzany system.

Budujemy urządzenia służące do realizacji poszczególnych zadań procesowych, takich jak:
- Nakładanie – Dzięki precyzyjnemu i przemyślanemu ułożeniu przenośników wyposażonych w enkodery uzyskujemy powtarzalność i dokładność.
- Zrzucanie – umożliwia nakładanie półproduktów na dowolną powierzchnię niezależnie od ich lepkości. Dzięki specjalnemu przenośnikowi zrzucany półprodukt zachowuje swój kształt i ułożenie.
- Dozowanie – składników płynnych lub półpłynnych takich jak sosy, farsze, pasty itp., których dokładną i powtarzalną ilość należy podać do opakowania lub na komponowany produkt.
- Posypywanie – posypywanie odbywa się w obiegu zamkniętym dzięki czemu maksymalnie ograniczone są ewentualne straty w półprodukcie.
- Zawijanie – proces zawijania zależy w dużej mierze od typu oraz konsystencji ciasta i w zależności od tego odbywa się przy pomocy sprężonego powietrza i/lub mechanicznych podbieraczy.
- Rolowanie – proces rolowania najczęściej występuje bezpośrednio po zawinięciu produktu w ciasto lub inny półprodukt i ma na celu wyrównanie zawiniętego produktu.
- Rozcinanie / porcjowanie – z wykorzystaniem noży ultradźwiękowych można precyzyjnie rozcinać i porcjować produkty delikatne i kruche.